Mexico bezienswaardig

De Mexicaanse bezienswaardigheden

Mexico is een groot land met een rijk verleden en een enorme hoeveelheid aan cultuur.  De culturele bezienswaardigheden in Mexico zijn ontelbaar. Alleen al de prachtige starnden en de historische monumenten zijn fantastisch. De natuur is overweldigend mooi en in alle streken van Mexico weer anders. Hier enkele bezienswaardigheden.

Mexico, Castillo - Tempel van Kukulcan, Chichén ItzáMexico, Tempel van duizend zuilen, Chichén Itzá
Links: Castillo – Tempel van Kukulcan, Chichén Itzá.
Rechts: Tempel van duizend zuilen, Chichén Itzá

  • Bezoek de resten en de ruïnes van de culturen van de Maya’s en de Azteken
  • De stad Mexico
  • Acapulco, belangrijkste Pacifische haven van Mexico en een van de leukste badplaatsen van Mexico. Is een satd vol “Glamour” en is één van de favotiete plekken van beroemdheden uit heel de wereld.
  • Puerto Vallarta. Puerto Vallarta is een romantische stad, dat nog eens betaalbaar is voor alle toeristen, dat in tegenstelling met Acapulco. U geniet hier van een romantisch diner in deze traditionele stad met geplaveide steegjes en traditionele gebouwen.
  • Cancun. Cancun was vroeger een klein vissersdorp op een eiland in de Caribische Zee vlakbij de kust van Mexico. Op het eilandje waren er een aantal Maya-ruïnes maar ook prachtige stranden. Toen er doormiddel van een dam, het eiland met het vasteland verbonden werd en een internationale luchthaven aangelegd werd, ging het gebied zich toeristisch enorm ontwikkelen. Cancun is vandaag de populairste badplaats van Mexico en trekt jaarlijks bijna 3,5 miljoen toeristen aan.
  • Guadalajara. Gudalajara ook “Parel van het westen” genoemd, is een mooie stad met heel veel bezienswaardigheden en prachtige gebouwen.

Mexico, La Isla MujeresDe Cenote van Chichén Itzá, Mexico
Links: Mexico, La Isla Mujeres
Rechts: De Cenote van Chichén Itzá

©Alle foto’s op deze pagina zijn eigendom van Jean en Angelique