Bulgarije informatie

Bulgarije info

Ligging
Bulgarije grenst in het westen met Servië en Voormalig Joegoslavisch Republiek Macedonië, in het zuiden met Griekenland, in het noorden met Roemenië en in het oosten met de zwarte zee.

Hoofdstad: Sofia

Landoppervlakte:
ongeveer 110.900 km²

Bevolking: Ongeveer 7.300.000 inwoners

Regeringsvorm: Republiek

Klimaat:Midden-Europees landklimaat met warme zomers en koude winters

Tijdszone: Greenwich tijd(GMT) +2

Munteenheid: Lev (BGN)

Religie: 90% Rooms-katholiek, 10% overig

Officiele taal: Bulgaars

Nationale feestdag: 3 maart

Geschiedenis van Bulgarije (enkele belangrijke punten uit de geschiedenis)

Het eerste Bulgaarse rijk werd in de 7e eeuw gevormd onder leiding van Kahn Asparuch door een Turkse stam (de Donau-Bolgaren) uit Centraal Azië en de lokale Slavische bevolking. Het Ottomaanse Rijk veroverde het gebied in de 14e eeuw. In 1878 kreeg het land onafhankelijkheid binnen het Ottomaanse Rijk, en in 1908 werd Bulgarije een geheel onafhankelijk koninkrijk. Na de tweede wereldoorlog werd Bulgarije een communistische volksrepubliek, onder invloed van de Sovjet Unie. In 1989 werd het land een democratische staat. Op 1 januari 2007 is Bulgarije lid geworden van de EU.

Het klimaat in Bulgarije:

Het landklimaat in Bulgarije zorgt voor warme zomers en koude winters. Ten zuiden van het Balkangebergte heerst een wat zachter, mediterraan klimaat. Juli en augustus zijn de warmste maanden in Bulgarije, met gemiddelde temperaturen tussen de 27 °C en 30 °C.