Egypte informatie

De Arabische Republiek Egypte Dit Arabisch-Afrikaanse land ligt in de noordoostelijke hoek van het Afrikaanse continent. Egypte is deels ook een Aziatisch land, aangezien het met Azië is verbonden via het Sinaischiereiland, dat in de geschiedenis altijd een belangrijke rol heeft gespeeld als kruispunt tussen het vasteland van Azië, Afrika en Europa.

Kaart Egypte EuropaEgypte

De Arabische Republiek Egypte

Ligging: dit Arabisch-Afrikaanse land ligt in de noordoostelijke hoek van het Afrikaanse continent. Egypte is deels ook een Aziatisch land, aangezien het met Azië is verbonden via het Sinaischiereiland, dat in de geschiedenis altijd een belangrijke rol heeft gespeeld als kruispunt tussen het vasteland van Azië, Afrika en Europa. Vanwege deze unieke geografische situatie is Egypte al vanouds de verbindende schakel tussen de verschillende werelddelen. De ontdekking van de route langs Kaap de Goede Hoop ondermijnde de positie van het land, maar met de aanleg van het Suezkanaal won Egypte zijn belangrijke rol terug. Egypte ligt tussen breedtegraad 22° en 32° en lengtegraad 24° en 37° ten oosten van de Greenwich-meridiaan.

Bevolking: 72 miljoen inwoners

Oppervlak: 1.002.000 vierkante kilometer

Hoogste punt: Gebel Katarina (2642 m)

Laagste punt: Kattara-depressie (154 m)

Hoofdstad: Cairo, de hoofdstad van de Arabische Republiek Egypte, is een aloude stad die een welbekende reputatie onder de hoofdsteden van de wereld geniet. Cairo telt circa 17.000.000 inwoners, waarmee het wat inwoneraantal betreft op de 21ste plaats onder de wereldsteden staat en de grootste stad in de Arabische wereld en Afrika is.

Officiële taal: Arabisch is de officiële taal van Egypte, maar praktisch overal wordt ook Engels en Frans gesproken.

Valuta: de munteenheid van het land is het Egyptische pond (LE), dat uit 100 piasters (pt) bestaat.

Egypte is de bakermat van oude beschavingen en bezit een rijkdom aan archeologische overblijfselen, die lang nog niet allemaal zijn ontdekt. Het land biedt bovendien een leurrijke keuze aan vakantieplaatsen en activiteiten aan de Rode Zee en langs de kust van de Middellandse Zee. Deze gids heeft tot doel zoveel mogelijk korte en verre van compleet zal zijn, kunt u met behulp van de geboden informatie uw eigen reizen samenstellen en aan uw klanten aanbieden. Egypte is een land met een uiterst afwisselend
aanbod aan bezienswaardigheden en toeristische attracties, waar iedereen kan vinden wat hij of zij zoekt.

Egyptische gerechten en recepten

De meest bekende Egyptische recepten zijn oa Gebna makleyah (Gebakken kaas), Salata baladi (Salade van het platteland), Bamia (Okrasoufflé), Suliman’s pilav , Hama mahshi, Kip kishk, Koesa mahsji, matboucha bil zabadi (Gevulde courgette), Koshary (Rijst, macaroni en linzen met tomaten), Khalata lli-l-salata (Dressing voor salade), Salsit khall bi-l-toon (Knoflookdressing), Taqliya (Saus van gebakken knoflook), Mehallabiyet bortoqan (Sinaasppelpudding), Zalabia (Beignets in siroop uit Egypte), Asir romman (Granaatappellimonade). Meer recepten uit Egypte


Klimaat in Egypte

Het Egyptische klimaat is een typisch woestijnklimaat. Overdag kan het er zeer heet zijn, terwijl het ‘s avonds erg kan afkoelen. Het klimaat in Egypte kenmerkt zich door hete zomers en milde winters. De zon schijnt er zeer fel, waardoor de temperaturen enorm kunnen oplopen, maar door de droge lucht is de hitte redelijk goed te verdragen. De gemiddelde temperaturen verschillen per regio. Aan de kusten wordt het gemiddeld 30 graden. Wanneer u in zuidelijker richting reist richting Luxor en Aswan, is een temperatuur van 40 graden normaal. In de Westelijke Woestijn kan het nog heter worden. De enige twee seizoenen die Egypte kent zijn de zomer en de winter, welke beide een halfjaar duren. De zomer is van mei tot november en is erg heet. In de winter schommelt de temperatuur gemiddeld tussen de 12 en 16 C en vooral in de berggebieden kan het vrij koud worden. Regenen doet het in Egypte heel weinig.

Bron: Egyptische Dienst voor vreemdelingenverkeer