Egypte geschiedenis

Egypte geschiedenis en bezienswaardigheden

Geschiedenis

Egypte heeft een zeer lange geschiedenis als staat en is ongewijzigd gebleven door de tijden. De Nijl vormt sinds de oudheid een natuurlijke geografische grens en economische factor. Dankzij de jaarlijkse overstromingen van de Nijl, die voor vruchtbare grond zorgden waarop landbouw mogelijk was, kon een van de grootste oude beschavingen ter wereld bloeien. De Egyptenaren bouwden hun huizen, paleizen en monumenten dan ook langs de Nijl, die de Moeder van Egypte werd genoemd.

Bezienswaardigheden in Egypte

  • Piramiden van Gizeh (drie reusachtige piramiden en een sfinx)
  • De Necropolis van Sakkara (dodenstad/grootste openluchtmuseum van Egypte)
  • De rotstempels van Abu Simbel
  • Luxor (een van de best bewaarde tempelcomplexen uit de Egyptische oudheid)
  • Tempel van Karnak (in Luxor, de grootste van Egypte)
  • Tempel van Edfo (Na de tempel van Karnak te Luxor de grootste van Egypte)
  • De Graven in het dal der Koningen
  • Egyptisch museum in Cairo (met schatten uit het graf van Toetanchamon)
  • Mozesberg in de Sinai (Volgens het oude testament ontving Mozes op de top van deze berg de Stenen Tafelen met de Tien Geboden)

Egypte heeft meer te bieden dan temples en piramiden. Er zijn zonovergoten stranden langs de Rode Zee en de Golf van Akaba. Hier bevinden zich populaire badplaatsen zoals Dabah, Nuweiba, Taba, Hughada, Sharm-el Sheikh.  Hier zijn ook goede duiklocaties in de buurt. Een tocht door de Sinai woestijn per kameel of jeep is een prachtige ervaring.

Klimaat in Egypte
Het Egyptische klimaat is een typisch woestijnklimaat. Overdag kan het er zeer heet zijn, terwijl het ‘s avonds erg kan afkoelen. Het klimaat in Egypte kenmerkt zich door hete zomers en milde winters. De zon schijnt er zeer fel, waardoor de temperaturen enorm kunnen oplopen, maar door de droge lucht is de hitte redelijk goed te verdragen. De gemiddelde temperaturen verschillen per regio. Aan de kusten wordt het gemiddeld 30 graden. Wanneer u in zuidelijker richting reist richting Luxor en Aswan, is een temperatuur van 40 graden normaal. In de Westelijke Woestijn kan het nog heter worden. De enige twee seizoenen die Egypte kent zijn de zomer en de winter, welke beide een halfjaar duren. De zomer is van mei tot november en is erg heet. In de winter schommelt de temperatuur gemiddeld tussen de 12 en 16 C en vooral in de berggebieden kan het vrij koud worden. Regenen doet het in Egypte heel weinig.